Gymmieturnen


Via de turnbond KNGU doet HLC mee aan een leuk stimuleringssysteem: "gymmieturnen".
Dit systeem bestaat uit de volgende onderdelen:
 
   - Stickerturnen voor kinderen van 3 tot 6 jaar
   - Gymmieturnen deel 1 voor kinderen van 6 tot 10 jaar
   - Gymmieturnen deel 2 voor kinderen van 8 tot 12 jaar

 

 

Stickerturnen 
Verschillende keren in het jaar wordt er een sticker turnles aangeboden bij de peuter- en kleuterlessen van HLC. Ieder kind krijgt een blad mee naar huis waar alle onderdelen op staan. In de les doe je een van die onderdelen, waarna je een sticker verdient die je mee naar huis mag nemen en thuis op het blad kan plakken. De oefeningen zijn voor alle kinderen haalbaar en zijn gemaakt om de groei en klein motorische vaardigheden van het kind te verbeteren. Er zijn geen kosten verbonden aan het sticker turnen.
 
Gymmieturnen deel 1
Bij het gymmieturnen worden alle basisvaardigheden van het turnen in kleine oefeningen gedaan. Dit wordt aangeboden  in de lessen van HLC voor kinderen vanaf ca. 6 jaar; iedereen kan hieraan meedoen. Vooraf moet er € 4,00 betaald worden voor een mooie gymmiemap waarin je de 30 te verdienen gymmies kunt bewaren. Hierin staan ook de voorbeelden van de oefeningen die gedaan worden.
 
Iedere keer dat je gaat gymmieturnen in de les zijn er gymmies te verdienen. Dit zijn een soort flippo's. Als je iets hebt geleerd krijg je een gymmie met een afbeelding van het onderdeel erop. Deze kunnen dan allemaal in de gymmiemap verzameld worden.
 
Heb je 10 gymmies gehaald, dan ontvang je een bronzen gymmie, bij 20 ontvang je een zilveren en bij 30 ontvang je een gouden gymmie. Daarna kan je doorgaan met gymmieturnen deel 2. Meestal heb je na 1,5 of 2 jaar je gehele gymmie deel 1 gehaald.
 
Gymmieturnen deel 2
In deel 2 van het gymmieturnen worden de basisonderdelen zoals handstand, radslag en buikdraai gedaan. Om deze onderdelen uit te voeren moet je de basisvaardigheden van gymmie deel 1 al goed onder de knie hebben. Deze gymmies zijn een leuke afwisseling in de les naast het oefenen van methodieken, spelvormen en het leren van de wedstrijdoefeningen.
 
Ook hier zijn weer 30 gymmies te verdienen en een bronzen, zilveren en gouden gymmie. Als je de map van deel 1 al hebt  zijn de kosten voor deel 2 is € 3,00 euro.
Bij de leiding van de lessen kun je terecht voor meer informatie over het gymmieturnen

 

Download
Informatiebrief Gymmie deel 1 en kosten
Informatiebrief Gymmie deel 1 en kosten
Gymmieinformatiebrief 2011.doc
Microsoft Word document 64.0 KB