Nieuws


Beste leden van Sportclub HLC,

 

Enige tijd geleden is er een enquête verspreid onder al onze leden. Hieruit kwam onder meer dat de communicatie een groot punt van aandacht heeft. Dat bleek ook nog eens toen heel veel mensen deze enquête niet hebben ontvangen omdat wij niet over alle e-mail adressen beschikken. Omdat wij hier graag verbetering in willen aanbrengen zijn we al enige tijd geleden begonnen met het mailen van iedereen om alle gegevens door u te laten controleren.  Een herinnering van deze mail is deze week weer verstuurd. Aan iedereen die dit nog niet heeft gedaan, het verzoek om deze gegevens te controleren en aan ons terug te sturen, ook als alles klopt. Ook aan alle leden die geen mail hebben ontvangen het verzoek om hun e-mailadres te mailen naar: controleledenadministratie@sportclubhlc.nl , graag met vermelding van de naam van het lid en geboortedatum. U zult dan de gegevens ter controle toegestuurd krijgen.

 

 

Iedereen hartelijk dank voor de medewerking.


Verplaatsing training Don Bosco 12-7-2019 naar 22-2-2019

De trainingen in de Don Bosco van 18:00 tot 21:00 gaan op 12 juli 2019 NIET door. Deze training is verplaatst naar vrijdag 22 februari 2019 (de vrijdag in de voorjaarsvakantie).

De training op vrijdag 22 februari 2019 vind plaats in de Belgiëlaan 8!


KNGU bondscontributie verhoging per 1 januari 2019

Beste Leden,

 

De KNGU heeft voor 2019 de bondscontributie vastgesteld op de volgende bedragen:

Leden tot 16 jaar: € 11,00 per half jaar

Leden vanaf 16 jaar: € 13,50 per half jaar

Dit betekend een kleine verhoging voor alle leden. De nieuwe contributiebedragen kunt u hier vinden.

De halfjaarlijkse incasso zal weer op 1 of 2 februari worden afgeschreven. Opzeggen dient voor 1 januari te geschieden, via e-mail of via de site.

 

Met sportieve groeten,

 

Ledenadministratie Sportclub HLC


Geen les donderdag 20 december basisschool de Ark

De basisgroep, wedstrijdgroep en yoga lessen in basisschool de Ark (Velserstraat 17) op donderdag 20 december 2018 komen te vervallen door de kerstviering van basisschool de Ark.


1ste kwalificatiewedstrijd heren selectie

De heren selectie 3e divisie heeft deze zaterdag 8-12 hun 1e kwalificatie wedstrijd. Deze wedstrijd zal in Beverwijk gehouden worden. Onze mannen komen in de ochtend in actie, komt u ze ook aanmoedigen? Voor meer info en de wedstrijdindeling zie: wedstrijdboekje.

Download
Wedstrijdboekje 8-12-2018
Wedstrijdboekje-8-12-2018.pdf
Adobe Acrobat document 304.0 KB

Woensdag 5 september 2018 alleen les van 17:15 tot 18:15 in Vijfhuizen!

Op woensdag 5 september 2018 is er alleen les van 17:15 tot 18:15 i.v.m. de feestweek! Alle kinderen die turnen in Vijhuizen van 17:15 tot 18:15 en 18:15 tot 19:15 zijn van harte welkom om te turnen van 17:15 tot 18:15! Alle lessen op andere locaties gaan gewoon door op normale tijden.

 

Vanaf woensdag 12 september 2018 is er weer les van 17:15 tot 18:15 en 18:15 tot 19:15.


Acrogymnastiek vanaf 10 september 2018 op een nieuwe dag en tijd!

Acrogymnastiek veranderd vanaf 10 september 2018 van dag en tijd!

Zaterdag 8 september 2018 van 18:00 tot 20:00 is er voor de laatste keer acrogymnastiek op zaterdag!

Vanaf maandag 10 september 2018 is acrogymnastiek van 16:30 tot 18:30 in de Belgiëlaan.


Sportclub HLC organiseert Meerkamp wedstrijd!

Zaterdag 2 juni organiseerde Sportclub HLC een meerkamp wedstrijd voor de meisje en jongens van de wedstrijdgroep, plusgroep en voor de meiden van Bato! Het was een super gezellige en leuke wedstrijd! Alle vrijwilligers, juryleden, trainsters en trainers bedankt voor jullie hulp! 


Osazee turnt op het NK!


Drie podiumplaatsen op de regiofinale 6de divisie!

Op zondag 27 mei turnden de dames van de plusgroep de regiofinale in Beverwijk!

Als eerste kwam de jeugd 2 niveau H in actie! Kimiko, Paula, Lara, Luna en Dilara begonnen op sprong en turnde een stabiele wedstrijd. Kimiko schitterde aan het einde als nummer 1 op het podium met 43.125 punten en de hoogste score op balk en 3de score op brug! Dilara behaalde de 3de plek met 42.725 punten en de hoogste score op vloer en 2de score op sprong! Lara werd 4de met 42.550 met een de hoogste score op sprong! Paula werd 11de na een mooie wedstrijd en Luna maakt helaas een klein foutje op sprong en behaalde de 17de plek maar behaalde wel de hoogste score op vloer en de 3de score op balk! 

Wat een toppers zijn deze meiden! Goed gedaan!

 

Hierna kwamen de junioren niveau G en senioren niveau F in actie!

Myora moest haar wedstrijd helaas vervroegd staken door een enkelblessure. Maar behaald wel mooi de 2de score op balk!

Dagmar en Nienke turnde een mooie wedstrijd met hier en daar een klein foutje. Ze eindige als 10de en 11de! Nienke haalde zelfs de 2de score op vloer!

Goed gedaan dames!


Halve finale N4 en 3de divisie: Osazee door naar het NK!

Op zondag 15 april 2018 turnden Jeugd 1 N4 Osazee en Senior niveau C Rasa de halve finale voor de 3de divisie in Leek!

 

Osazee turnde in wedstrijd 2 en zij turnde zich als 4de door naar het meerkamp NK op 26 mei!

Daarnaast turnde Osazee zichzelf ook als 3de met een 13.250 door naar de brugfinale! En als 2de met een 14.350 door naar de vloerfinale!

Op sprong behaalde zij de 5de plaats met een 12.934 en op brug werd zij 16de met een 11.967. Dit was helaas niet genoeg voor een finale plek.

 

In wedstrijd 4 kwam Rasa in actie! Zij turnde een goede wedstrijd! Op sprong turnde zij een 11.125 dit was goed voor een 6de plek! Op brug werd zij 7de met een 10.333. Balk en vloer gingen iets minder en met een 10.833 eindigde ze op balk op de 14de plaats en op vloer werd ze 19de. Over de gehele wedstrijd eindigde Rasa op een mooie 11de plaats! Helaas was dit niet genoeg voor een finale plaats op het NK.

 

Sportclub HLC wenst Osazee heel veel plezier en succes op 26 mei in Waalwijk!


Regiofinale junioren en senioren 4de divisie

Op zondag 15 april 2018 turnde junior niveau E Veerle en senioren niveau D Serena en Fleur de Regiofinale in Wervershoof!

 

Veerle kwam als eerste in actie, haar trouwe supporter Julia was gezellig meegekomen om haar aan te moedigen! Veerle turnde een goede wedstrijd maar helaas met een val op brug en balk eindigde zij op de 29ste plek. Dit was niet genoeg om door te stromen naar de Districtfinale op 26 mei.

 

Daarna kwamen de senioren Serena en Fleur in actie! Serena turnde een sterke wedstrijd en eindigde op de 5de plek met een val op de balk! Knap gedaan Serena!

Fleur turnde ook een mooie wedstrijd en behaalde het 7de cijfer op vloer! Zij eindigde op de 22ste plaats! Helaas was dit niet genoeg om door te stromen naar de Distructfinale op 26 mei.

Serena is wel door gestroomd naar de Districtfinale! Sportclub HLC wenst haar heel veel plezier en succes op zaterdag 26 mei in Amersfoort!


Jongens wedstrijdgroep naar landelijke kwartfinale!

Martijn, Oscar, Levy en Jaimey van de wedstrijdgroep hebben zondag 25 maart de kwartfinale geturnd.

Zij gingen naar Winterswijk, de wedstrijd begon om 11:15 uur. De jongens begonnen op vloer, daarna het lastigste onderdeel voltige gevolgd door ringen, sprong, brug en rek.

De jongens doen het in het district goed, maar in deze landelijke wedstrijd was de concurrentie erg sterk. Martijn behaalde de 15e plaats, Oscar werd 16e, Levy 19e en Jaimey 24e. Helaas is dit niet goed genoeg om een ronde verder te komen. Maar het was weer een top dag en de jongens hebben genoten.


Verhaal Turnhal in Haarlems Dagblad en Haarlems Weekblad!!

http://haarlemsweekblad.nl/sport/hlc-werkt-hard-aan-nieuwe-sporthal-350867

HLC werkt hard aan nieuwe sporthal

HAARLEM Sportvereniging HLC sprak donderdag 1 februari bij twee commissie van de gemeenteraad in betreffende de bouw van een nieuwe eigen sporthal. In de commissie Ruimte en in de commissie Samenleving vroegen zij om een gunstige grondruil en om hulp bij het krijgen van een marktconforme lening garantstelling van de gemeente. Beide commissie waren zeer positief. De rondgang van de club in december en januari langs bijna alle partijen, met duidelijke uitleg en toelichting op de plannen en het verzoek, hebben hier zeker aan bijgedragen. HLC gaat optimistisch verder en gaat volgende week al in gesprek met de gemeente zodat het college van B&W snel de gevraagde besluiten aan de gemeenteraad kan voorleggen.

Sportclub HLC is met ruim 1600 leden één van de grootste sportverenigingen van Haarlem. Het aanbod is breed en bestaat vooral uit turnen vanaf de leeftijd van 5 jaar. Ongeveer 70 procent van de leden is woonachtig in Haarlem Noord, Centrum en Zuid-West. Alle activiteiten worden momenteel aangeboden op zestien locaties verspreid in de stad. Veelal in gymzaaltjes van basisscholen, in de twee gymzalen van het Schotercollege en soms in de turnzaal bij het Kennemer Sportcentrum, omdat daar beperkt ruimte is. De wedstrijdgroep is actief in de 2e tot 4e divisie en regelmatig doen de leden succesvol mee op het NK.

 

Voor de verdere ontwikkeling van het turnen als kernsport in Haarlem, heeft HLC de wens geuit om zelf een nieuwe turnhal te kunnen realiseren met een sterke voorkeur voor een locatie in Haarlem-Noord. Een nieuwe turnhal betekent echter niet dat HLC alle activiteiten wil centraliseren. Voor de recreatieve en jongste leden wil de vereniging in de wijken actief blijven.

 

HLC heeft zelf de middelen om de hal te realiseren, maar heeft op twee punten de medewerking van de gemeente nodig. Op dit moment bezit HLC een eigen accommodatie met grond op de Belgiëlaan. Een perceel van 1000 m2. Deze locatie is ongeschikt geworden voor het aanbod van de vereniging, maar staat in een gebied dat volgens de vereniging uitstekend herontwikkeld kan worden. Voor een nieuwe turnhal is een bebouwbare oppervlakte nodig van 1600 m2 en die is beschikbaar in het Pim Mullier Sportpark pal voor de bestaande Provincie Noord-Holland sporthal. Het te bebouwen perceel is groter, namelijk 1900 m2, hetgeen de mogelijkheid biedt om een multifunctioneel gebouw te realiseren met meerdere partijen. Daarvoor is reeds concrete interesse getoond. Het eerste verzoek van HLC aan de gemeente is om de percelen te kunnen ruilen, ondanks het verschil in oppervlakte. Het tweede verzoek betreft het helpen van HLC in het realiseren van een marktconforme financiering. De vereniging hoopt dat het college hier aan mee wil werken en de realisatie van een nieuwe sporthal snel een feit is.

HLC is ontstaan in uit twee verenigingen die fuseerden, Hercules opgericht in 1924 en Leonidas opgericht in 1925 zijn later samen verder doorgegaan als Hercules Leonidas Combinatie (HLC).


Moedig HLC aan naar een nieuwe turnhal

Veel van jullie zullen het al gehoord hebben….HLC werkt aan een nieuwe turnhal. En de kans dat dit gaat gebeuren wordt steeds groter!! Ook jij kunt hierbij helpen!

 

Donderdag 1 februari om 20 uur mogen wij in het Stadhuis aan gemeenteraadsleden vertellen waarom het zo belangrijk is dat wij een eigen turnhal neerzetten. Kom jij ook? Hoe meer leden op de tribune plaatsnemen (met spandoeken!) hoe belangrijker de raadsleden het vinden om dit mogelijk te maken. Dus kom met je turnteam, turnmaatjes, ouders en familie en laat de gemeentevertegenwoordigers zien hoe belangrijk dit voor ons is!

 

Waar en wanneer
We hopen dat zo veel mogelijk leden en hun ouders aanwezig zijn op 1 februari aanstaande. GEMEENTERAAD COMMISSIE ONTWIKKELING – Raadszaal Stadhuis (grote tribune)
Aanwezig 19.45 uur Start 20.00 uur Einde ca 20.30 uur.

 

Tegelijk vindt een andere commissievergadering plaats waar HLC ook inspreekt (commissie samenleving), maar daar is maar weinig ruimte voor publiek. Dus we gaan vooral bij de commissie Ontwikkeling zitten met het publiek.

 

Een turnhal?
Wij hebben een plan gemaakt voor een turnhal, waar al onze trainingen en wedstrijden plaatsvinden. Een nette moderne zaal waar je echt goed kunt trainen, met een verende vloer, een grote trampoline, een spanbrug en een valkuil waarin je kunt landen bij het oefenen van nieuwe elementen in de turnsport. Een hal waar we niet alleen trainen, maar waar ook ruimte is om elkaar te ontmoeten, even te kletsen, plannen te maken en om andere dingen te organiseren. Hoe gaaf zou het zijn als je je kon inschrijven op een turn clinic of andere sportieve activiteit? En als we wedstrijden kunnen houden in een goede eigen nieuwe zaal met een tribune voor het publiek?

 

 

Ook voor de leiding en organisatie zou het enorm veel schelen. HLC huurt op dit moment 16 sportzalen waar haar 1600 leden turnen. Een nieuwe turnhal betekent dat we niet meer hoeven te slepen met materialen van de ene locatie naar de andere, geen sleuteluitwisseling en andere organisatiegedoe, wat veel geld en tijd kost, waardoor de leiding minder tijd over houdt voor waar het echt om gaat: het turnen. Ook zou het betekenen dat de kinderen die nu nog op de wachtlijst staan ook lekker kunnen gaan turnen. 


Uitslagen en foto's springwedstrijden november 2017

Alle turnsters en turners vanaf 7 jaar mochten in november meedoen met de Springwedstrijden van HLC. Heel veel deelnemers in verschillende categorieën namen het tegen elkaar op.

Iedereen heeft een medaille gewonnen. Brons, Zilver of Goud. Een feestje voor iedereen dus. De deelnemers die er met het goud vandoor gingen turnen volgend jaar minimaal een niveau hoger.

Wij feliciteren alle deelnemers met hun prestatie op deze wedstrijd.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto's van de prijsuitreiking


Uitslagen Rayonwedstrijden 4e, 5e en 6e divisie

Turnsters van de plusgroepen vanaf 12 jaar doen ook mee aan extra wedstrijden tegen andere verenigingen in de 4e, 5e en 6e divisie.

Zij turnen de voorwedstrijden tegen andere turnsters uit de regio Kennemerland.

Via de onderstaande link kunt u terecht voor de uitslagen van de wedstrijden die onder de KNGU vallen:

 

http://midwest.kngu.nl/nl/Wedstrijden/agenda.aspx

 


Uitslagen Meerkamp HLC wedstrijd 19 november Beverwijk

Zondag 19 november organiseerde Sportclub HLC de eerste Meerkamp wedstrijd voor jongens en meisjes van de plusgroep en wedstrijdgroep van HLC.

 

Klik hier voor de uitslagen van deze wedstrijd

 

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd ronde 1 en ronde 3


Jeugd- en onderlinge wedstrijden 2018 turnen

Ieder jaar organiseren wij voor al onze turnleden onderlinge wedstrijden. Door de grote groei die Sportclub HLC de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, zijn er een paar wijzigingen gekomen in de organisatie van deze wedstrijden.

 

De onderlinge wedstrijden worden dit jaar gehouden in een grote sporthal in Beverwijk. Deze sporthal heeft alle faciliteiten voor een mooie turnwedstrijd en ruimte voor veel deelnemers tegelijk.

 

De jongste turnsters en turners van HLC turnen de wedstrijd in Haarlem in de eigen zaal van HLC aan de Belgielaan. HLC organisseert voor de jongste dan een aparte Jeugdwedstrijd voor jongens en voor meisjes.

 

De data en locaties voor dit seizoen zijn:

Meisjes t/m 7 jaar op 15 april 2018 in de Belgiëlaan te Haarlem

Jongens en meisjes vanaf 7 jaar op 30 juni in sporthal de Walvis in Beverwijk

 

Uiteraard kan ieder kind maar 1x per seizoen meedoen aan een jeugd- of onderlinge wedstrijd. Bij grensgevallen beslist de leiding bij welke wedstrijd het kind kan deelnemen. Dit is soms afhankelijk van de groep waarin het kind turnt.

(Inschrijven is meedoen en dan niet later alsnog naar juni verschuiven.)

 

Wil jij meer dan 1x per jaar meedoen aan wedstrijden? Vraag dan informatie over de extra wedstrijdmogelijkheden van de plusgroep en wedstrijdgroepen.


2 medailleplaatsen Nederlands kampioenschap 4e divisie heren

Zaterdag 20 mei turnden de jongens van de wedstrijdgroep op de Nederlandse Kampioenschappen in de 4e divisie in Amsterdam!

Oscar begon in de klasse instap niveau 12 en behaalde daar het brons met een mooie 3e plaats. De wedstrijdronde daarna volgende Klaas zijn voorbeeld en werd ook 3e van Nederland in zijn klasse pupil niveau 10.

Ben, Krystan en Felix hebben ook deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen. De tegenstand was hier helaas te hoog voor het bemachtigen van een medaille

 

Oscar (1e foto) en Klaas (1e en 2e foto) van harte gefeliciteerd met deze prestatie!!!!

 

HLC wenst deze jongens veel plezier en succes komend sportjaar!

Interview met Klaas Thijssen (11)

 

3e plaats NK 4e divisie pupil 10, behaald in Amsterdam op 20 mei 2017

 

Wat ging er door je heen toen de uitslag bekend werd?

Blijdschap! Ik had het niet verwacht, want voordat ik aan het laatste onderdeel begon, stond ik negende. Ik had verwacht dat ik tussen de 5 en 10 zou eindigen.

 

Halverwege ging het even niet zo goed. Op het onderdeel 3 Ringen haalde je maar 15 punten. Voelde je dat toen je bezig was?

Ja, dat merkte ik wel, het ging niet goed. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik voelde dat het niet lekker ging.

 

Ga je je dan bij de volgende onderdelen extra concentreren?

Want die gingen hartstikke goed.

Nee, dat deed ik de hele tijd al. Ik denk niet: ik wil per se een medaille halen.  Ik doe het in de eerste plaats voor de lol. Ik probeer gewoon elk onderdeel zo goed mogelijk te doen. En het is dan leuk als je een medaille haalt.

 

Als je het voor de lol doet, is er dan verschil tussen training en wedstrijd?

Ja, bij een wedstrijd ga je je toch beter concentreren, er is minder afleiding. Een wedstrijd voelt belangrijker.

 

Wat is je volgende doel?

Volgend jaar weer naar de NK. Meedoen vind ik het belangrijkste.

 

Hoe lang zit je nu op wedstrijdturnen? En wat vind je het leukste?

 

Ik zit er nu bijna twee jaar op. En de brug vind ik het leukste onderdeel.  


Noa regiokampioen en Dagmar 5e plaats bij regiofinale 6e divisie

Op zaterdag 13 mei turnde de meiden van de plusgroep de Regiofinale in de Goorn!

 

In de eerste wedstrijd turnde de pupillen 1 niveau D3 Iza en Sara en de Jeugd 2 niveau H Myora, Rooz en Noa.

Er werd streng gejureerd op balk bij de pupillen. Sara werd 9e van de 26 en behaalde ook de 5e op balk! Iza eindigde op de 22e plaats. Beide meiden hebben een mooie wedstrijd geturnd met een paar kleine foutjes op balk.

Bij de jeugd 2 turnde Rooz een goede wedstrijd en werd 15e van de 22 en zij werd heel erg knap 2e op balk! Myora werd 9e met een mooie 5e plaats op sprong, zij sprong deze wedstrijd voor het eerst met plank! Noa (foto onder 1e plaats) draaide helemaal een mooie wedstrijd en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen! Naast de 1e plaats werd zij ook 1e op brug en sprong en 2e op vloer!

 

In de tweede wedstrijd turnde Dagmar (foto boven rechts) junior niveau G. Zij turnde een goede stabiele wedstrijd en werd 5e van de 24! Ook behaalde zij de de plaats op brug en 3e plaats op balk!

 

In de derde en laatste wedstrijd van de dag turnde Ana jeugd 1 niveau D3. Haar wedstrijd ging niet helemaal lekker, met een paar niet getelde onderdelen op vloer en balk en een strenge jurering eindigde zij op de 20e plaats van de 24. Ze sprong zichzelf wel prachtig naar de 9e plaats!

 

Gefeliciteerd meiden!

 

10 HLC-assistenten geslaagd voor de niveau 2 opleiding

13 cursisten zijn 3 maanden geleden van start gegaan met de opleiding tot assistent niveau.

 

Op zondag 9 juli 2017 hebben 10 cursisten van Sportclub HLC het diploma in ontvangst mogen nemen. De andere 3 cursisten van HLC hebben de opleiding succesvol doorlopen,behalve 1 daag waarop zij niet aanwezig konden zijn. Deze dag gaan zij bij een andere cursus afronden om alsnog het diploma in ontvangst te nemen.

 

HLC is super trots op deze 13 deelnemers!!!

 

Annemijn, Cerise, Deborah, Krystan, Lena, Maudy, Martine, Renske, Sabine, Sam, Sam, Susan en Yasmin van harte Gefeliciteerd!!

 

Nu zijn zij trotse eigenaars van het diploma, het Trainers-vest en natuurlijk de bloemen van de club. Na de zomervakantie gaan jullie ze allemaal weer terug zien in de lessen van Sportclub HLC.

 

Wil jij ook assisteren of lesgeven bij Sportclub HLC?

Start dan nu met de niveau 1 opleiding. Dit is een interne opleiding van een lesuur per week bij de club. Daarna kan je je (net als deze 13 cursisten) opgeven voor de niveau 2 opleiding via de bond KNGU. Klik hier voor meer informatie.

 


Dominique 3e plaats Districtfinale 3e divisie

Zaterdag 3 juni stonden senior turnsters Dominique Dolan (rechts foto) en Rasa Muller (links foto) in de District finale.

Helaas moest Brechtje Wensveen  en Serena van Toorn geblesseerd thuis blijven.

 

Dominique heeft de wedstrijd van haar leven geturnd. Ze heeft zo goed als foutloos geturnd en had alleen 1 stop op brug. Op balk had Dominique zelfs het 2e cijfer. Dit mooie turnen leverde haar een 3e plek op en wat was Dominique hier blij mee en helemaal terecht natuurlijk met bijna 50 turnsters die deelnamen aan deze wedstrijd. Het was een mooie afsluiting van een mooi seizoen. Helaas heeft ze haar medaille nog niet gekregen omdat de prijzen werden uitgereikt na de 2e  wedstrijdronde van de senioren. Rasa heeft gedaan wat ze kon, maar het was niet helemaal haar dag en  ook de jury had ze niet helemaal mee. Rasa kan terug kijken op een mooi en succesvol seizoen.


Regiofinale turnsters 4e en 5e divisie

Op zondag 9 april stonden de junioren Demi en Abby in de regiofinale in Amsterdam. Er werd goed geturnd. Abby heeft een stabiele wedstrijd geturnd met een mooi cijfer op sprong  een 11.20. Demi heeft een hele nette wedstrijd geturnd met een mooi cijfer op vloer een 11.70 en uiteindelijk heeft Demi zich geplaatst voor de district finale met een 6de plaats, helaas net buiten het podium. Beide meiden hebben een mooie prestatie neergezet.

 

Ook de senioren van de 4e divisie hebben de regiofinale geturnd. Dit zijn Willemijn en Rianne van de wedstrijdgroep en Joyce en Fleur van de plusgroep. Rianne heeft het netjes gedaan vooral op brug heeft een mooi cijfer gehaald 10.400. Helaas was dit de laatste wedstrijd voor Rianne voor de wedstrijdgroep, maar  ze mag trots zijn op haar prestatie. Ook Fleur heeft een mooie wedstrijd geturnd met een mooie score op balk 11.60, dit was de vierde score op balk, heel goed gedaan. Joyce heeft het heel netjes gedaan met een mooi cijfer op vloer 11.70 en in totaal een 7de plaats. Dan als laatste onze topper Willemijn die een geweldige wedstrijd heeft geturnd en is REGIOKAMPIOEN GEWORDEN!  

Heel mooi gedaan Willemijn, ze heeft een totaal score van 45.925 en een hele mooie balk score van 11.75, dit was de 2de score op balk.

 

Op de andere baan turnden de turnsters uit de 5e divisie. Van de plusgroep wisten Britt en Roos zich te plaatsen voor deze wedstrijd. Voor Roos was dit het eerste jaar als Senior in de 5e divisie. Zij hebben allebei een hele goede wedstrijd geturnt en behaalde hiermee een 6e en 7e plaats van de 34 deelnemers. Helaas net buiten de medailles. Dit geeft natuurlijk een mooie uitdaging voor de volgende wedstrijd, want zij zijn allebei door naar de districtfinale!

Wel waren zowel Britt als Roos 1e op een toestel. Britt turnde het beste op sprong van al deze senioren en Roos het beste op vloer.

 

Het was een mooie maar lange dag met een mooi resultaat.

Op 20 mei turnen Demi, Willemijn, Fleur, Britt en Roos de districtsfinale.

 

Heel veel succes dames!


Verslag turnster Regiokampioenschap 4e divisie

Eythora mag dan wel 2 medailles op het EK hebben gewonnen, maar ik ben op 9 april 2017 regiokampioen Noord-Holland 4e divisie senior geworden!

En dat is zeker ook een applausje waard!

Ik moest het opnemen tegen 35 andere turnsters, inclusief een paar andere meiden van HLC. Ik moet toegeven dat ik minder nerveus voor deze wedstrijd was dan voor andere wedstrijden en misschien dat dat wel heeft geholpen.

Wij begonnen bij sprong, daarna brug en vervolgens balk. Ik was zeer tevreden met mijn geturnde oefeningen; geen vallen en weinig wiebels op balk. Op het scorebord zag ik dat ik na balk 9e stond. Op vloer turnde ik ook een top oefening en kreeg een 12.000 (zo hoog heb ik nog nooit gehaald op vloer)! Ik wist hierna niet dat dit cijfer mij zo omhoog had gebracht in de stand. Op internet konden we de stand bijhouden en na mijn vloeroefening zag ik dat ik van de 9e plaats gestegen was naar de 1ste plaats!

En toen alle turnsters klaar waren met de wedstrijd, zag ik dat ik nog steeds 1ste stond! Ik was blij verrast! Nu nog even goed oefenen en dan op naar de districtskampioenschappen! Ik ben benieuwd!

 

Willemijn 


Rasa Muller turnt halve finale NK 3e divisie

Halve finale 3e divisie in Winterswijk

 

Wat was het een spannende wedstrijd en wat heeft Rasa het goed gedaan. Helaas net niet het NK gehaald. Rasa stond na 3 toestellen nog steeds op de 2e plaats en had een goed uitzicht om de finale te gaan halen. Haar laatste toestel was balk en dit is haar beste toestel, maar helaas niet vandaag. Rasa is niet van balk gevallen, maar had 2 grote wiebels en maakte haar combinatie niet wat haar in ieder geval een halve punt heeft gekost. Ze is uiteindelijk op 0.30 punt 7e geworden en de eerste 6 gaan door naar het NK. Heel jammer, maar we gaan ons voorbereiden voor het Districtskampioenschap in juni.


District Kampioenschap 3e divisie en N4

Zaterdag 25 maart waren de District kampioenschappen voor de junioren 3e div. in de SportXperience hal in Amsterdam.

 

Mounia Bensalah en Maudy Stolk hadden zich via de Voorwedstrijden geplaatst voor deze wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd doen er veel turnsters uit Noord en Oost Nederland mee.

 

Mounia en Maudy begonnen de wedstrijd op balk en dit was een goede start van hun wedstrijd. Beide turnsters hebben een goede wedstrijd geturnd, maar kwamen op brug nog wat kracht te kort en het verschil werd dan ook op brug gemaakt. Mounia had het 2e sprongcijfer.

Op de andere baan turnde Kika de Kwant. Door de hoge resultaten van de voorwedstrijden in januari mocht zij ook deelnemen aan de Districtfinale N4 in Amsterdam.

 

Zij turnde een hele mooie wedstrijd met als nieuw onderdeel hoepeltje op balk en arabier flickflack salto op vloer. Nu gaat zij hard trainen voor haar eerste keuzeoefeningen volgend jaar.


Irene de Vries 2 medailles op Nederlands Kampioenschap N3

 

Afgelopen zaterdag arriveerde Irène vroeg op het NK voor haar meerkampfinale in de klasse Pupil 2 N3. De sporthal in Dordrecht was omgetoverd tot een mooie wedstrijdhal, waar veel turnster vol spanning stonden te wachten tot zij mochten beginnen.  

 

Op alle vier de toestellen: Brug, balk, vloer en sprong, turnde zij een stabiele wedstrijd. Met het laatste toestel op vloer en mooie cijfers op de andere toestellen zonder fouten werd de uitslag erg spannend. De beste 36 turnsters van Nederland hebben aan deze wedstrijd deel genomen. Irène de Vries wist uiteindelijk een 10e plaats te halen.

 

Zondag was Irène weer aanwezig bij deze finale in Dordrecht. Ditmaal voor de toestelfinales op brug en balk. Irène is een talentvolle turnster die al op jonge leeftijd veel controle heeft over haar bewegingen en zenuwenspanning kan omzetten en lichaamsspanning. Daarnaast was het noodzakelijk om risico's te nemen bij beide toestellen.

 

De beste 8 turnsters van Nederland turnde achter elkaar op het toestel. Bij de brug was Irène als 3e aan de beurt. Met een oefening die zij nog niet eerder zo ruim en mooi had uitgevoerd,

viel het cijfer in eerste instantie een beetje tegen. Een paar oefeningen en uitslagen later bleek de jury met de toestelfinales nog strenger te zijn dan de dag ervoor en haar cijfer genoeg was voor een 3e plaats van Nederland.

 

Met de lach nog op haar gezicht van deze prijsuitreiking startte haar groep meteen op het onderdeel balk. De eerste turnster van de 8, turnde een bijna perfecte balkoefening. Hierdoor was de toon al snel gezet en moesten de andere deelnemers risico's nemen om ook op het podium te komen. Irène was als 8e aan de beurt. Met alle oefeningen en cijfers die voorbij kwamen, speelde de zenuwen een grote rol. Met een balk oefeningen op hoog niveau nam Irene veel risico's om haar uitgangswaarde omhoog te krijgen en turnde hiermee een super mooie oefening. De uitslag voor het cijfer was nog niet zo spannend geweest. Zij kreeg een 14.05. Zo hoog heeft zij dit jaar nog niet gehaald op de balk. Met 0.05 verschil van nummer 1. behaalde zij hiermee de 2e plaats op de balkfinale.


Foto's online

Foto's van de jeugdwedstrijden en onderlinge wedstrijden van 2016 staan online op deze website.

 

Klik hier voor een overzicht van alle foto's.


Anouk, Cato en Dominique door naar finale NK 2e en 3e divisie

Zaterdag 25 april en zondag 26 april vonden de halve finale plaats voor het NK 2e en 3e divisie. De sporthal in Amsterdam was omgetoverd tot een mooie wedstrijdhal. 
Waar veel turnster vol spanning stonden te wachten tot zij mochten beginnen.

Zaterdag turnde Cato (zie foto) bij de jeugd 2e divisie haar wedstrijd met als doel het NK te halen. Op het toestel was sprong moest zij twee verschillende sprongen laten zien waarbij het gemiddelde telde. Dit ging heel erg goed en omdat niet iedereen er voor had gekozen om 2 verschillende sprongen te laten zien, wat verplicht is voor de doorstroming naar de toestelfinale heeft Cato een plek behaald en turnt zij bij de beste 8 van Nederland op sprong op 7 juni in Hoofddorp.

Zondag heel vroeg was Anouk aan de beurt. Zij mocht meteen op haar beste toestel als eerste beginnen; De vloer. Hier turnde zij een hele nette oefening.
Het was natuurlijk het eerste cijfer op de vloer. Dus dan weet je niet hoe goed de andere meisjes gaan turnen. En bij deze divisie turnsters gingen er maar 2 per toestel door naar de landelijke toestelfinale. Maar na een paar toestellen stond zij nog steeds als 2e cijfer op vloer. Met de prijsuitreiking bleek namelijk dat zij inderdaad van alle deelnemers het 2e cijfer op vloer had gehaald. Hierdoor mag zij in de toestelfinale bij de beste 8 van Nederland in Leek op 31 mei haar vloeroefening turnen en net als Cato strijden voor het Nederlands kampioenschap op dit toestel.

Na een ronde zonder deelnemers van HLC kwam Maudy binnen. 
Waarschijnlijk is zij nog niet zo zenuwachtig geweest ooi voor een andere wedstrijd.
Dat weerhield haar niet van het turnen van een vlekkeloze wedstrijd.
Het ging supergoed op alle toestellen. En haar balk was prachtig zonder fouten.
Helaas was de concurrentie zo sterk en stroomden er heel weinig door naar het NK
Hierdoor was dit haar afsluiting voor het seizoen. Maar ook zeker een om trots op te zijn

Als afsluiting was Dominique aan de beurt. Haar verwachtingen waren niet zo hoog. 
Zij was blij dat ze zover was gekomen en ging zien wat er zou gebeuren. 
Maar na een paar toestellen had Dominique zelf nog niet door hoe goed haar wedstrijd ging.
7 turnsters mogen in haar categorie door naar het NK meerkamp en 2 per toestel.
Na 3 toestellen stond zij op een 9e plaats. Maar aangezien de turnsters boven haar nog naar balk moesten en zij een goede vloeroefening turnde. Wist zij aan het einde een 6e plaats te halen Hiermee heeft zij zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap meerkamp 3e divisie in Leek.

Het was een mooi weekend waarbij ik als trainster erg trots ben op de turnsters die hebben mee gedaan! en nu kijken we uit naar de Nederlandse kampioenschappen in Leek en Hoofddorp!

Mounia door naar Districtfinale D1 4e divisie

Kika en Mounia hebben zich beiden weten te plaatsen voor deze finale, super goed! De beste 14 meisjes uit deze wedstrijd stromen door naar de districtsfinale. Kika is met 52 punten op een 20e plaats geëindigd en is helaas niet door naar de districtsfinale. Mounia is wel door, zij heeft een medaille gekregen voor haar 4e plaats. In totaal turnde ze 53,675 punten bij elkaar. Op balk scoorde ze zelfs het hoogste!

Wij wensen Mounia veel succes met de districtsfinale!


Acrogym HLC bij Koningsspelen 2015 - 24 April

Op vrijdag 24 April waren er zo 500 leerlingen van diverse scholen die zich op gegeven hadden voor verschillende sporten. Op het strand aan Bloemendaal werden de koningssporten georganiseerd. Ook acrobatiek was van de partij. Zo 75 deelnemers hebben kennis gemaakt met de sport acrobatiek.

 

Deze dag zijn er 3 workshops gegeven. Bij alle workshops zijn foto's gemaakt.

Wil je deze foto's graag terug zien of deze gratis naar je toe laten mailen?

Klik dan hier voor alle informatie en foto's


Martijn en Kasper zijn door naar Nederlands kampioenschap!

Door het turnen van een hele mooie wedstrijd in Den Helder hebben Martijn en Kasper zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen 4e divisie.

Dit is de eerste deelname aan een Nederlands kampioenschap bij het herenturnen van HLC.

Van harte gefeliciteerd.


HLC wenst Martijn, Kasper en de trainers veel succes en plezier op dit NK!


Serena, Fleur en Viola door naar districtfinale 5e divisie!

 

Zaterdag 28 maart turnden de plusgroepdames van de 5e divisie een mooie wedstrijd.

Serena van Toorn (foto onder), Fleur van Milaan (foto boven) en Viola Noback (foto boven) turnden zich niet alleen naar een medaille, maar ook naar de districtkampioenschappen 5e divisie.

Van harte gefeliciteerd en succes op de districtfinale!

 


Mounia in de medailles tijdens de finale zuid D1

 

Voor de meisjes van de wedstrijdgroep was het in niveau D1 een spannende dag op de finale zuid wedstrijd. Kika en Mounia hebben met een mooi resultaat een doorstroming naar de regiofinale weten te behalen. Mounia haalde zelfs een medaille voor haar 5e plaats.

Gefeliciteerd!


Toestelkampioenschappen Heren groot succes!


De jongens van de wedstrijdgroep turnden in Den Helder de toestelkampioenschappen. Op ieder toestel konden er medailles worden gewonnen. De jongens hebben het heel erg goed gedaan met heel veel medailles.

 

Van harte gefeliciteerd!


Wedstrijdgroep dames 2e en 3e divisie door naar landelijke wedstrijden!

De voorwedstrijden van de dames 2e en 3e divisie hebben plaats gevonden in december en januari. Alle deelnemers op dit niveau hebben mooie nieuwe onderdelen in hun oefeningen laten zien.

Dominique en Maudy (zie foto) hebben hier allebei een medaille gehaald.

Anouk, Maudy en Dominique hebben met hun prestaties een plek gehaald in de halve finale voor het NK!

Lena en Cato hebben een plaats gehaald in de 1/4 finale van het NK.

Daarnaast mogen Nola en Brechtje ook meedoen met de districtfinale op 14 februari.

We wensen alle meiden veel succes!


Rayonwedstrijden 4e divisie dames wedstrijdgroep

In november en januari turnden de meisjes van de 4e divisie de voorwedstrijden tegen andere verenigingen.

Dit is heel erg goed gegaan. Er zijn veel medailles gewonnen

Rianne en Lieve van HLC haalden in hun leeftijdscategorie de hoogste plaats over 2 wedstrijden en werden hiermee rayonkampioen!

Bijna iedereen is doorgestroomd naar de regiofinale-zuid op 14 februari.

We wensen alle meiden veel succes!


Foto Rianne de Jonge 1e plaats voorwedstrijdRayonwedstrijden 5e en 6e divisie dames plusgroep

In november en januari turnden veel meiden van de plusgroepen hun voorwedstrijden voor de 5e en 6e divisie.

Veel goede oefeningen werden beloond met mooie cijfers en doorstroming naar de regiofinales.


Hierbij een mooie foto van 3 medaillewinnaars op 17 januari!


Heren wedstrijdgroep Kerstballentoernooi

De heren van de wedstrijdgroep HLC turnden in december hun eerste wedstrijd van het seizoen: Het kerstballentoernooi.

Hierbij moesten zij voor de wedstrijd een kerstbal trekken. Hierop staat het toestel waarvan de uitslag 2 maal telt voor de prijzen.

 

Zij hebben allemaal heel erg hun best gedaan. Een aantal jongens wist zelfs een medaille te halen. Wij wensen de jongens veel succes met het oefenen voor hun volgende wedstrijden.


Serious Request Haarlem

 

 

 

 

 

 

 

Serious Request werd dit jaar in Haarlem georganiseerd. Serious Request zette zich dit jaar in voor  vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

HLC heetf een special actie gehouden waarin alle leden van HLC konden sporten. Totaal is er 24 uur achter elkaar gesport in de eigen gymzaal aan de Belgielaan.

HLC heeft in totaal € 3682,52 opgehaald en aan Serious Request gedoneerd! Maar er waren 5 sporters van HLC die het meeste geld hebben opgehaald! Hier komen de winnaars!:

 

5. Kika de Kwant haalde €90,- op!
4. Brechtje Wensveen haalde €100,- op!
3. Fleur van Milaan haalde €150,- op!
2. Joss Wesselius haalde €172,- op!
1. Ilse Steenvoorden haalde €250,- op!

 

Allemaal van harte gefeliciteerd! Jullie zullen deze week bericht krijgen over de prijs die jullie gewonnen hebben met deze grote opbrengst voor het goede doel!

 

Klik hier voor de foto's van deze activiteit

 

HLC wil alle deelnemers bedanken voor hun inzet!


Districtsfinale jongensturnen 2014

Districtsfinale jongensturnen 2014

Op zaterdag 17 mei werd in Houten de districtsfinale vierde divisie jongensturnen georganiseerd. HLC werd in de categorie jeugd (niveau 9) vertegenwoordigd door Yassir Kortekaas en Felix Temmink.

 

Een beetje zenuwachtig waren ze wel, en dat gold misschien ook een beetje voor coach en trainer Niek Muller. Maar de jongens hebben het geweldig gedaan: Yassir werd zevende en Felix achtste. Het podium was nog wat te hoog gegrepen, maar wie weet wat de toekomst zal brengen?            

    

Zowel Yassir als Felix lieten veel punten liggen op voltige, maar dat is niet gek als je bedenkt dat dit de eerste wedstrijd was waar de vertrouwde 'paddenstoel' niet meer werd gebruikt en de kunsten op het echte paard moesten worden vertoond. In aanmerking genomen dat ze nog maar net aan het oefenen zijn op dat toestel, hebben ze het geweldig gedaan.

 

Felix had nog een uitglijdertje op brug, maar voor de rest hebben de jongens een hele goede en constante wedstrijd geturnd, waarin ze met hun scores heel dicht bij de sterke concurrentie zaten.

 

Op naar het volgende seizoen met hopelijk meer spannende wedstrijden!Rayon Kennemerland ijzersterk!

Zondag 25 mei werden er in Turnace Hall of Gymnastics in Amsterdam de Regiokampioenschappen gehouden voor de Rayonteams 4e divisie. Elk rayon van regio Noord-Holland mocht per leeftijdscategorie 5 turnsters sturen om te strijden voor een plek op het podium. Rayon Kennemerland deed mee in 7 verschillende leeftijdscategorieën.

In de eerste wedstrijd waren dat de pupillen D1 en jeugd D1. Het team bestaande uit Annick Jansen(HLC), Nola Kemper(HLC), Daniella Goldwater(HLC), Laura de Jong en Nicole de Jong lieten allemaal mooie oefeningen zien, maar het was helaas niet goed genoeg voor een plek op het podium. Zij werden 5e. Het jeugd team vertegenwoordigd door Billie Boyle, Marjolein Zoontjes, Kim Schelvis, Abby Roest(HLC) en Lisa de best wist daar integen alle andere groepen achter zich te laten en ging naar huis met de 1e prijs!

In de tweede wedstrijd kwamen voor de pupillen 2 uit: Sarah Dumpelmann, Elina Muijskens, Eva Borgmann, Amber Blaauw en Quirine Zonneveld. Ook zij waren de beste in hun leeftijdscategorie en wonnen met een punt meer van de nummer 2. Aan de andere kant van de zaal turnde Rianne de Jonge(HLC), Stijne de Winter, Brechtje van Haneghem, Annelot Jonker en Christel Brandt (HLC) voor niveau jeugd 2, zij behaalde een 5e plaats.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan de instappers: Anouk Oskam(HLC), Irene de Vries, Giada Quint, Jet Dreijer en Lotte Beentjes. Voor hun het eerste jaar dat ze meededen met wedstrijden, maar dat was geen enkel probleem. Ook zij mochten zichzelf Rayonkampioenen noemen! Aan de overkant waar Lea van Diemen, Dominique Dolan(HLC/GSV), Demi Hanssen, Myrthe Joosten(HLC/GSV) voor de junioren uitkwamen, werd ook de eerste prijs in beslag genomen!

En in de vierde en laatste wedstrijd mochten de senioren laten zien wat zij konden. Viola Noback(HLC), Lieve Muller(HLC), Britt Berghuijs(HLC), Demi de Visser en Raquel Schouten sloten de dag af met het behalen van een 5e plaats.

Van de 7 groepen uit rayon Kennemerland wonnen er maar liefst 4 de eerste plaats! Wat een prachtige afsluiter van het wedstrijdseizoen.Emma Reurts 3e op landelijke voorwedstrijden 3e divisie!

Emma Reurts turnt als junior in de 3e divisie. Tijdens de voorwedstrijden wist zij zich niet alleen te plaatsen voor de districtswedstrijden en de landelijke halve finale. Zij behaalde ook een brozen medaille met haar oefeningen in Amsterdam.

 

Met een totaal score van 45,350 eindigde zij net achter de twee dames op de eerste plek die beiden 45,450 haalden.

 

Van harte gefeliciteerd!

 


HLC succes op regionfinale D1 en 4e divisie!

Zaterdag 5 april gingen 4 turnsters al vroeg van start in de sporthal in Hippolytushoef. De turnsters die genoeg punten op de halve finale binnen hebben gehaald mochten aan deze wedstrijd meedoen en turnen tegen 28 meisjes van hun leeftijd.

 

In de categorie instap turnde Anouk Oskam zich met o.a. een zeer mooie vloeroefening naar een 2e plaats. Op de andere baan turnde 3 meisjes Pupil 1 Annick Jansen, Daniella Goldwater en Nola Kemper turnde een stabiele wedstrijd. Nola wist elke keer een hoog cijfer binnen te halen met een hoogste plaats op balk. Zij haalde ook op sprong hoger dan voorgaande wedstrijden. De tegenstand was echter ook heel hoog. 

 

De prijsuitreiking was heel erg spannend. Nola stond op nummer 1 en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Danielle en Annick haalden geen podium, maar hebben wel genoeg punten om zicht te plaatsen voor het districtskampioenschap.

 

Abby Roest ging van start in de 3e ronde tegen andere meisjes Jeugd 1. Zij turnde mooie oefeningen met het op één na hoogste cijfer op brug. Zij wist genoeg punten te halen om een plaats te bemachtigen op de districtsfinale.

 

Op de andere baan turnde de junioren. HLC heeft op dit moment geen meisjes in de klasse junior 4e divisie die voor HLC uitkomen. Wel turnde Myrthe Joosten en Dominique Dolan deze wedstrijd voor GSV. Deze turnsters turnen sinds kort ook bij HLC mee. Dominique behaalde ook het podium en werd 3e.

 

De lange wedstrijddag werd afgesloten door Lieve Muller, Britt Berghuijs en Rianne de Jonge. Rianne en Lieve wisten het podium te halen met een 2e en 4e plaats. Rianne haalde niet alleen het hoogste cijfer op brug, wat altijd haar beste toestel is geweest. Zij behaalde ook het hoogste cijfer op de balk. Britt Berghuijs sloot haar seizoen af met een hele mooie wedstrijd, waarmee zij een 16e plaats haalde.

 

HLC feliciteerd de turnsters met hun prestaties!


Medailles voor turnsters plusgroep D3 en 6e divisie!

Op zaterdag 20 april was de grote finale voor de turnsters in de D3 en 6e divisie. Veel turnsters van deze categorie van HLC waren vanuit de voorwedstrijd naar deze wedstrijd doorgestroomd. Hier turnden zij tegen 32 meisjes / dames van dezelfde leeftijd met hetzelfde niveau.

Dit zijn meisjes die bij HLC naast het recreatieuur, 2 uur turnen bij de plusgroepen.

 

In de eerste categorie Pupil 1 turnden Anniek Rademaker, Liza Derogee en Zana Woerlee. Zana turnde bijna perfecte oefeningen en haalde daardoor het podium met een zilveren medaille.

 

Kiki de Cocq van Delwijnen turnde dit jaar voor het eerste oefening in de keuzecategorie Junior. Het ging heel goed en zij behaalde hiermee een 14e plaats.

 

Bij de laatste ronde turnde meerdere turnsters van HLC bij de Seniorengroep en Susan Wentink bij de jeugdcategorie. Helaas was niet iedereen door gestroomd naar deze wedstrijd, maar ook die meiden waren aanwezig om aan te moedigen.  Eva de graaf turnde een hele rustige, mooie en constante wedstrijd en turnde zich hiermee naar zilver. Denise van den Bogaardt begon met een super mooie sprong. waarbij zij de hoogste score op sprong binnen haalde en behaalde uiteindelijke de 5e prijs op het podium.

 

Gefeliciteerd meiden! 


Sterre Rutten door naar Nederlands Kamioenschap 2e divisie

Zondag 6 april turnde Sterre Rutten de halve finale 2e divisie in Rotterdam.

Een spannende dag voor haar omdat ze juist de week daarvoor niet kon trainen door een ongelukje buiten op het speelplein.

Ze moest alles geven omdat alle turnsters die aanwezig waren heel hard hebben getraind. Op vloer liet zij enkele kleine puntjes liggen, maar op balk turnde zij een gehele oefening zonder val waar door zij uiteindelijke een 16e plaats haalde.

Zij was erg tevreden met haar resultaat. Helemaal toen zij vervolgens hoorde dat dit net genoeg was voor een plek op de Bondskampioenschappen 2e divisie.

 

Sterre van harte gefeliciteerd en succes op het Nederlands Kampioenschap!


Zilver voor Puck de Jong op de regiofinale 5e divisie

Omdat Puck de Jong op de voorwedstrijden in Beverwijk in de 5e divisie een 2e plaats heeft behaald, is zij doorgestroomd naar de Regiokampioenschappen.

 

Zaterdag 5 april turnde zij de Regiokampioenschappen in Wervershoof. Puck turnde een goede wedstrijd. Een val van balk koste haar helaas de titel Regiokampioene. Maar door een super hoog cijfer te halen op brug wist zij 26 andere senioren turnsters te verslaan en heeft zij de zilveren medaille verdient.

Hiermee heeft zij ook een plek bemachtigd op de districtsfinale 5e divisie.

 

Puck gefeliciteerd en succes op de districtsfinale!


Epke Zonderland in Haarlem. HLC was erbij!

Het Kennemer Sportcenter bestaat 20 jaar. Na badminton en judo was het zondag de beurt aan turnen. Bekende regionale clubs BATO, PAX, HLC en VOLO waren net als het CIOS aanwezig en verzorgden clinics en demonstraties. Ook de ritmisch gymnastiek en acrobatiek stond op het programma en was van te genieten.

Hoogte punt was de aanwezigheid van Epke Zonderland. Naast een demonstratie in het Kennemer Sportcenter gaf hij ook een meet & greet voor zijn fans. In 2012 won Epke op de Olympische Zomerspelen in Londen goud op de rekstok met een score van 16,533. Zijn oefening omvatte onder meer een Cassina-Kovacs-Kolman-combinatie. Hij was op dat moment de enige persoon die ooit een drievoudig turnelement in een wedstrijd had uitgevoerd.

 

Klik hier voor een filmpje van deze dag

Klik hier voor de foto's van deze dag